Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga

Postat de Adinacarla in Mancaruri cu carne
30 Oct 2010 | 11152 vizualizari
Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga

Ingrediente

Pentru Tocanita

  • 1 piept de pui
  • 400 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi
  • ulei masline
  • 1 pahar de supa pui
  • patrunjel tocat
  • 300ml bulion 
  • ulei

Pentru mamaliga

  • 450 ml apa
  • un praf de sare
  • un strop de ulei
  • 6 linguri faina de malai grisat

Mod de preparare

Tocanita:

Am cutatat ceapa si am taiat-o solzisori. ardeiul rosu l-am taiat pe acelasi principiu.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus ceapa si ardeiul presarand sare si piper. Cand au inceput sa se moaie am pus peste pieptul de pui ( spalat bine si taiat fasii subtiri). Cand carnea de pui si-a schimbat culoarea am pus peste un pahar de supa de pui. Am lasat se fiarba acoperind cu-n capac. Cand carnea de pui a fost aproape facuta am pus si ciupercile taiate feliute, usturoiul pisat si bulionul.  Am lasat sa fiarba pana cand a scazut din zeama. La final am pus cateva fire de patrunjel tocat.

Mamaliga:

Intr-o cratita am pus la fiert apa cu sare si putin ulei. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina de malai in ploaie mestecand intr-una. Am mestecat tinand pe foc pana cand s-a fiert si s-a ingrosat. Dupa ce am oprit focul am nivelat mamaliga-n cratita si am lasat-o cateva minute s-o pot trantii pe o farfurie intinsa. Dupa ce am scos mamaliga pe o farfurie cu ajutorul unei linguri umezite am format un cuib in care am pus apoi tocanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Iahnie de fasole cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta....

Citeste continuarea

Varza calita

Postat de Creatsa

Varza calita

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza. Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2010, 13:59
bunnnnnnnnn imi place mancarea asta 5 furci de la mine
la 30.10.2010, 14:32
foarte buna tocana!
la 30.10.2010, 16:06
inca si cu mamaligutza!!!
la 30.10.2010, 16:12
haideti la masa repede fetelor
la 30.10.2010, 16:40
adina...sper ca mai ai si pt mine...o portioara mica mica ...macar 5f ca arata f bine si e pe gustul meu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking