Tocanita de hribi (sau opintici)

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
1 Oct 2010 | 24167 vizualizari
Tocanita de hribi (sau opintici)

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi....si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei....

Ingrediente

  • un bol de hribi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape  ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai  lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.

Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi (sau opintici)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri cu gem

Postat de vio_dreams

Cornuri cu gem

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa...

Citeste continuarea

Ciuperci in vas Zepter

Postat de Irina

Ciuperci in vas Zepter

Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 13:25
Tare as vrea si eu niste hribi!
la 01.10.2010, 13:37
bun...bun
la 01.10.2010, 13:56
la 01.10.2010, 14:04
Foarte bun
la 01.10.2010, 17:20
eu vreau la bunici sa pap struguri cre' ca de vreo 15-16 ani n-am mai papat din via aia... dar macar am baut

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking