Tocanita de miel

Postat de cristeena20 in Oaie
22 Apr 2014 | 6281 vizualizari
Tocanita de miel

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 1 ceapa mare
  • usturoi (3-4 catei)
  • ulei de masline
  • 2 linguri untura
  • sare, piper, rosmarin uscat, boia dulce
  • 2 pahare de vin alb (se poate si rosu)

Mod de preparare

- Portionam carnea si o temperam cu sare, piper, usturoi tocat , putin rozmarin (ff putin deoarece e foarte aromat), boia , vin si untura. Lasam acoperite la frigider cateva ore (se poate dinainte cu o seara)

- Intr-o cratita punem uleiul de masline cu ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca ceapa, adaugam usturoiul pisat si carnea. Lasam sa se prajeasca putin pe toate partile  si tuenam marinata si apa fierbine. Lasam sa fiarba la foc domol, acoperita cca 1-1,2 ore, pana carnea devine foarte frageda. Din cand in cand aduagam apa fierbinte. Gustam de sare, piper si cand carnea e foarte moale si frageda , iar sosul este bine legat stingem.

- Se serveste alaturi de pireu de cartofi sau paste fierte , sau galuste de faina. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita din organe de miel

Postat de panacris

Tocanita din organe de miel

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...

Citeste continuarea

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Postat de katty

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea  la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2014, 12:59
Imi ploua in gura!!
la 22.04.2014, 13:02
prezent!
la 22.04.2014, 13:05
Prezenta si eu !
la 22.04.2014, 13:06
arata bine
la 22.04.2014, 13:15

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking