Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 500 g ciuperci champignon
- 4 morcovi
- 4 ardei capia
- 2 cepe
- 1 coserva de rosii cubuleţe
- 1 cană de zarzavat de casa din roşii şi ardei
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 ceaşcă de vin roşu
- usturoi
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare
Se pun la călit în ulei încins ceapa tocată mărunt, rondele de morcovi, fâşii de ardei şi usturoi. Apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se mai lasă pe foc amestecând continuu până ce aceasta şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apoi ciupercile tăiate mai mare , se pun şi apă sau supă de legume şi vin şi se mută vasul în cuptorul încins.
Se fierbe totul la foc potrivit şi când carnea e aproape gata se adaugă roşiile din conservă, zarzavatul şi pasta de tomate, sare şi piper după gust, si se dă din nou vasul la cuptor ca să scadă bine sosul.
Se serveşte tocăniţa caldă presărată cu pătrunjel şi alături de mămăligă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|