Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Postat de Sidy in Porc
11 Mai 2013 | 4799 vizualizari
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Este o mancare gustoasa, usoara ( daca folositi doar carne macra, fara grasime) si este indicata pentru cei ce iubesc conopida.Daca o incercati veti vedea ca este delicioasa.

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 700 g carne porc
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • verdeturi( marar si patrunjel verde)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura vegeta Bio
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald.

Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite.

Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam.

Se stinge cu un pahar din apa in care s-a oparit conopida. Se pune capacul pe cratita si se lasa sa fiarba pana carnea este moale, bine fiarta.

Pregatim sosul. Intr-o tigaie non-aderenta topim untul, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase adaugand cana cu laptele.Punem si lingura rasa cu vegeta bio si dupa ce a dat in clocot adaugam smantana in sos.Deasupra presaram marar verde tocat marunt, asezonam daca mai este cazul si omogenizam.

Cand servim tocanita de porc, punem alaturi conopida fiarta , peste care punem un polonic mic cu sos cu marar.

Sa aveti pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu conopida si sos de marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Postat de autodiag

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 13:37
Buna cu sos de marar!
la 11.05.2013, 13:38
buun
la 11.05.2013, 13:54
ce bun trebuie sa fie
la 11.05.2013, 14:09
la 11.05.2013, 14:37
Eu pot sa servesc o portie fara conopida

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking