Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72 in Porc
12 Sep 2013 | 8499 vizualizari
Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Ingrediente

  • 1 bucata costita de porc afumata cu os de aprox 1 kg
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 ardei grasi
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita sos Piri-Piri sau alt sos iute
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata lungimea lui si am spalat frunzele si la interior. Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la calit. Dupa ce s-a inmuiat si s-a calit usor, adaugam ardeiul taiat fidelute, mai lasam sa se caleasca putin, adaugam carnea, o ceasca de apa sau cat este nevoie sa stea carnea in apa. Se lasa la fiert pana ce carnea este patrunsa. Se adauga ciupercile din conserva, pasta de gogosari, rosiile taiate cuburi mari, precum si tot sucul de pe rosii si se mai lasa la fiert inca 15 minute pana mai scade putin si sunt si restul fierte. Se adauga la urma sare si piper dupa gust, sos iute de care aveti, eu am folosit sos Piri Piri, patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu piure de cartofi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rasol de porc in sos picant de rosii

Postat de merisor67

Rasol de porc in sos picant de rosii

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti. Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul....

Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftelute marinate in sos de rosii

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 18:16
CE BİNE ARATA
la 12.09.2013, 18:16
cred ca e super
la 12.09.2013, 18:16
Gustos şi minunat prezentat. Bravo, Simona!
la 12.09.2013, 18:18
ce bine arata!!!imi place!!!!
la 12.09.2013, 18:26
vaiiiiiiiiiii, vin la tine!!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking