Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72 in Porc
12 Sep 2013 | 5457 vizualizari
Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Ingrediente

  • 1 bucata costita de porc afumata cu os de aprox 1 kg
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 ardei grasi
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita sos Piri-Piri sau alt sos iute
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata lungimea lui si am spalat frunzele si la interior. Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la calit. Dupa ce s-a inmuiat si s-a calit usor, adaugam ardeiul taiat fidelute, mai lasam sa se caleasca putin, adaugam carnea, o ceasca de apa sau cat este nevoie sa stea carnea in apa. Se lasa la fiert pana ce carnea este patrunsa. Se adauga ciupercile din conserva, pasta de gogosari, rosiile taiate cuburi mari, precum si tot sucul de pe rosii si se mai lasa la fiert inca 15 minute pana mai scade putin si sunt si restul fierte. Se adauga la urma sare si piper dupa gust, sos iute de care aveti, eu am folosit sos Piri Piri, patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu piure de cartofi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

Postat de gurita_ta2005

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei). Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.09.2013, 18:16
CE BİNE ARATA
la 12.09.2013, 18:16
cred ca e super
la 12.09.2013, 18:16
Gustos şi minunat prezentat. Bravo, Simona!
la 12.09.2013, 18:18
ce bine arata!!!imi place!!!!
la 12.09.2013, 18:26
vaiiiiiiiiiii, vin la tine!!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking