Tocanita de pui gradinareasca

Postat de cristeena20 in Pui
27 Mai 2013 | 38848 vizualizari
Tocanita de pui gradinareasca

Ingrediente

  • 1 pui (de casa de preferat)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel verde (curgette)
  • o bucata de varza dulce mica
  • o mana de mazare
  • o mana de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 5 cartofi
  • o mana de paste sau se pot face galusti de faina
  • sare, piper, chilli, pasta de ardei, pasta de rosii, usturoi, 1 pahar vin alb
  • un cub knorr(de pui)
  • ulei de masline
  • boia, patrunjel verde

Mod de preparare

Puiul se taie in bucati mai mici.

Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si le prajim putin in ceapa cu uleiul din cratita, intorcand pe toate partile. Adaugam boia dulce, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion, sare, piper si stingem cu vin alb. Lasam putin sa fiarba toate asa (cca 5 minute) apoi stingem cu cca 500 ml supa (facuta din cub knor cu apa fiarta).

Acoperim si lasam sa fiarba bine carnea (cca 40 minute). 

Pregatim legumele: taiem morcovii rondele, ardeii patrate mai mici, fasolea feliute mai mici, curgettul in jumate si apoi feliat (nu se curata de coaja); rosiile cuburi; cartofii se curata si se taie cuburi potrivite.

Cand carnea e pe jumate fiarta adaugam in oala morcovii cu ardeiul si mazarea, fasolea. Lasam sa fiarba inca 20 minute si adaugam curgetteul, rosiile, varza, cartofii . Cand toate sunt bine fierte (nu uitati sa adaugati apa )adaugam macaroanele sau rupem galusti din faina si ou. Lasam inca putin pana pastele se fierb  sub capac si apoi adaugam la final usturoi pisat si patrunjel verde.

Servim cu chili daca va place mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui gradinareasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui asiatic

Postat de timea

Piept de pui asiatic

Curatam si spalam legumele. Ceapa o taiem rondele, ardeiul feliute, usturoiul felii iar morcovii fideluta. Pieptul de pui il taiem bucatele. Incingem o tigaie adanca/wok si punem putin...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20

Piept de pui umplut cu farinheira

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 19:31
Mmmm, ce bunatate aici
la 27.05.2013, 19:35
o bunatate de mancare
la 27.05.2013, 19:38
Placee
la 27.05.2013, 19:47
la 27.05.2013, 19:47
buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking