Ingrediente
- carne de vitel cubulete -fiarta separat cu o ceapa intreaga ,sare si piper
- 3-4 teline cu tot cu frunze verzi
- 1 morcov
- 1-2 cartofi
- 1 ceapa
- rosii proaspete sau conserva
- 1 lamaie
- sare ,piper
- un ardei iute- optional
Mod de preparare
intai fierb cubuletele de vitel separat (merge si alta carne ,eventual impanata cu ceva grasime )
curat telina si o pun intr-un bol de apa rece cu niste picaturi de zeama de lamaie ,iar frunzele ,le aleg pe cele tinere si dupa ce le spal zdravan pe pun in apa calda- clocotita chiar si le las acolo
intr-o cratita . calim ceapa in ulei de masline si cu o lg de zeama de la carne , adaugam morcovul taiat rondele si-l lasam sa devina un pic caramelizat , peste care adaugam in straturi alternativ bucatele de carne fiarta , cubulete de cartof , cubulete de rosii si cubulete de telina si iar de la capat ...
Dupa ce am pus toate ingredientele , potrivesc de sare si amestec cu mare blandete ,deasupra adaug frunzele de telina intregi -doar rupte de pe tija , torn zeama de la carne dar sa fie mai putin cu un deget ca-si lasa apa si telina , adaug zeama de la 1/2 lamaie , las la foc mic 15-20 min si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de telina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|