Tocanita de vitel

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
26 Ian 2010 | 20778 vizualizari
Tocanita de vitel

Este o mancare clasica, romaneasca, delicioasa…..care imi aminteste mereu de copilarie. O sa va dau reteta mamei mele, iese o minunatie, eu am schimbat doar faptul ca pun in ea cartofii fierti separat .

Ingrediente

  •  Avem nevoie de  600-700 grame de carne de vitel taiata cubulete mari,
  • o ceapa mare taiata cubulete,
  • 2 linguri de ulei,
  • un morcov taiat la fel,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete ( optional, daca nu aveti la indemana putei incerca si fara) ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita delikat de  legume,
  • o lingurita de boia,
  • o lingurita faina,
  • 50 ml lapte,
  • o lingura de verdeata taiata marunt ( telina, patrujel, ce preferati fiecare) .

Mod de preparare

   Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.

   Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si lingurita de boia , sarea, piperul si delikatul si lasam cateva minute la foc mic pana se caleste putin si carnea.

   Adaugam apoi 500 ml de apa clocotita si lasam sa fiarba incet. Eu am pus in oala sub presiune si am lasat 20 de minute dupa ce am inchis supapa, in vas normal trebuie sa fiarba 30-40 de minute depinde de carne. Dupa ce este fiarta carnea mai adaugam apa clocotita daca trebuie, sa fie cat sa treaca peste carne si turnam peste laptele amestecat cu lingurita de faina. Lasam sa mai clocoteasca putin, mai dregem dupa gust cu condimente daca trebuie si oprim focul. Adaugam apoi verdeata taiata marunt si mai lasam acoperit vasul timp de 2-3 minute. Se  serveste fierbinte, adaugand in fiecare farfurie, 3-4 bucati de cartofi fierti separat, insotita de mamaliguta calda sau cu paine, in functie de preferinte . Cartofii se pot pune si cu 10-12 minute inainte sa se termine tocanita taiati cubulete marunte dar eu prefer sa ii pun separat ca parca isi pastreaza mai bine gustul.

  Eu am servit-o de aceasta data insotita de conopida murata , a fost excelenta. Iarna parca e mai gustoasa aceasta tocanita atuci cand este servita acompaniata de muraturi. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 16:57
arata minunat . e o mancare delicioasa....
la 26.01.2010, 17:25
arata bine ...
la 26.01.2010, 20:33
felicitari...trebuie incercata
la 26.01.2010, 21:52
Mmmm, ce bine arata!
la 26.01.2010, 23:22
mie-mi place si setul de farfurii si castronele, este f fresh

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking