Tocanita de vita/vitel

Postat de gaby_d in Vita
27 Sep 2014 | 7442 vizualizari
Tocanita de vita/vitel

Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita. Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de vita va dura ceva mai mult. In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!

Ingrediente

  • 1 kg de carne de vita/vitel
  • doua cepe
  • un ardei capia
  • doua rosii
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

  1. Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.
  2. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.
  3. Pune ceapa curatata, spalata si  tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.
  4. Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.
  5. Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.
  6. Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in  care a fiert carnea.
  7. Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.
  8. Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.
  9. Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita/vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 08:20
Vai Gaby! Asa de dimineata!? Sa ne trimiti si noua vreo 4 portii
la 27.09.2014, 08:29
Daa , ai facut portie mica la dragutul de Danut sa ne dai si noua
la 27.09.2014, 08:31
apai ce? ora conteaza? manncarea! )))
la 27.09.2014, 08:32
Miha, nu-i portie mica, e o portie normala pt un copil
la 27.09.2014, 08:59

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking