Ingrediente
- Am folosit:
- 2-3 kg coada de vitel
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- seminte de fenicul
- seminte de chimen
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- turmenic,
- boia iute picanta
- 750 ml vin rosu
- 1 l supa de vita (facuta in casa)
- sare
- 5 pastai de cardamon
- cartofi
Mod de preparare
Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din pastaile de cardamon,foile de dafin,morcovul taiat cubulete si cozile de vitel.Le-am lasat putin pe aragaz,cat sa se rumeneasca usor apoi am pus peste ele supa de vita si vin rosu in cantitati egale,cat sa le acopar si le-am dat la cuptor acoperite cu folie pentru 4 ore,verificand din cand in cand sa nu scada lichidul.
Am mai adaugat supa si vin ca sa nu scada si cozile sa ramana fara lichid.Cand carnea a fost deja bine fiarta am curatat cativa cartofi,i-am taiat cuburi nu foarte mici si i-am adaugat peste tocana,am luat deoparte folia,am adaugat sare(dupa gust) si am lasat inca 30-40 minute tocana la cuptor cat sa fiarba si cartofii.
Noi am servit tocana langa o salata de ceapa cu otet (ceapa,sare,otet,apa),dar puteti incerca orice alta salata va place sau chiar muraturi.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|