Ingrediente
- 6 cepe medii
- 9-10 morcovi medii
- 1,5 kg de ardei
- 2 kg de rosii
- sare
- ulei
Mod de preparare
Pentru început rosiile se decojesc. Ceapa se taie solzisori/feliute subtiri. Morcovul se da prin razatoare, iar ardeiul se taie in bucati nu foarte mici. Eu le fac cam de un cm patrat. Roșiile decojite se taie marunt in mana, pastrandu-se sucul acestora. Intr-o cratita se pune ulei cât sa acopere fundul acesteia. Se caleste ceapa pana capătă o nuanta ușor aurie. Se adaoga morcovul si se lăsa la foc mediu pana morcovul se caleste si se inmoaie. Se adaoga ardeiul si se lăsa minim 10 minute ( in dependenta de faptul daca vrei ca ardeiul sa fie moale sau sa fie ceva mai crocant in tocanica). La sfârșit se adaoga roșiile tăiate si se sareaza. Lăsăm pe foc minim cca 10-15 minute si tocanica e gata.
Pofta buna :) garantez ca o sa va îndrăgostiți de tocanica de vara :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|