Ingrediente
- 700 g ceafa porc
- 2 cepe
- sare
- piper
- pasta de tomate 150 ml
- 1 lingura de faina
- foi de dafin 3
- patrunjel verde
- ulei
Mod de preparare
Se taie ceafa(sau pulpa ,ce va place) bucatele si se caleste in ulei fierbinte pana scade tot sucul ce e lasat de carne si se prajeste putin ,sa se rumeneasca bine carnea .
Ceapa se taie pestisor si se pune peste carne in momentul cand carnea e prajita ,rumenita
se amesteca bine apoi se lasa sa se caleasca impreuna 5 minute apoi se pune cate putina apa ,sare,foile de dafin si piper si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic ,
din cand in cand se mai ameteca si se mai completeaza cu apa .
Cand carnea e fiarta se pregateste faina cu pasta de tomate se amesteca bine dupa care se pune peste carne si se lasa sa mai dea 2 -3 clocote dupa care se stinge focul.
se serveste cu mamaliguta ,piure de cartofi ,pasta fainoase.................
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|