Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate

Postat de nadina73 in Porc
26 Iun 2010 | 11106 vizualizari
Tocanita din ceafa de porc  cu pasta de tomate

o tocanita foarte gustoasa

Ingrediente

  • 700 g ceafa porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate 150 ml
  • 1 lingura de faina
  • foi de dafin 3
  • patrunjel verde
  • ulei

Mod de preparare

Se taie ceafa(sau pulpa ,ce va place) bucatele si se caleste in ulei fierbinte pana scade tot sucul ce e lasat de carne si se prajeste putin ,sa se rumeneasca bine carnea .

Ceapa se taie pestisor si se pune peste carne in momentul cand carnea e prajita ,rumenita

se amesteca bine apoi se lasa sa se caleasca impreuna 5 minute apoi se pune cate putina apa ,sare,foile de dafin  si piper si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic ,

din cand in cand se mai ameteca si se mai completeaza cu apa .

Cand carnea e fiarta se pregateste faina cu pasta de tomate se amesteca bine dupa care se pune peste carne si se lasa sa mai dea 2 -3 clocote dupa care se stinge focul.

se serveste cu mamaliguta ,piure de cartofi ,pasta fainoase.................

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Coaste de porc fierte in bere

Postat de AlexTeacher

Coaste de porc fierte in bere

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....

Citeste continuarea

Musaca cu cartofi si carne de porc

Postat de gicuta69

Musaca cu cartofi si carne de porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de uleiul in exces. Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2010, 12:20
am venit Nadina si imi e si foame,asa k pap portie mare foarte buna tocanita ta,delicioasa5 furcu mari
la 26.06.2010, 13:14
ramo, fa-i loc si lui doru, ca e mort dupa ceafa
la 26.06.2010, 13:56
vreau si eu o portie , ca arata de imi ploua in gura....
la 26.06.2010, 13:58
YUMMMYYY,miroase pana aici! Azi fac si eu
la 26.06.2010, 14:50
ce buna e si ce bine arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking