Tocăniţă din coaste de porc afumate

Postat de ionix in Porc
15 Dec 2010 | 20111 vizualizari
Tocăniţă din coaste de porc afumate

astea sunt din porcul meu bio :)) PROSPĂTURĂ ... mâncarea, nu eu :D:D am inaugurat vasele :D:D

Ingrediente

  • câteva coaste de porc, eu bănuisc c-am avut cam 1 kg
  • 12 cepe
  • o căpăţână şi jumătate de usturoi
  • două căni cu apă
  • o cană cu pulpă de roşii sau 3 linguri de pastă de tomate
  • sare, piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Coastele e porc se tranşează şi se spală în câteva ape.

Se opăresc în două trei ape, până iese apa curată.

După ce le-am opărit, costele se pun la călit în două-3 linguri cu apă   într-o oală.

Se lasă câteva minute şi apoi punem ceapa tăiată julien sau solzişor.

Se toarnă apa şi se lasă să fiarbă la foc mediu.

Când sunt aproape  fierte, se adaugă: pulpa de roşii, foaia de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe.

Se lasă până mai scade sosul şi apoi se pune sare şi piper, după gust.

Se serveşte cu mamaliguţă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din coaste de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (100)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

  1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul nu se va mai sparge cu-atata usurinta. Adaugati...

Citeste continuarea

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Postat de gicuta69

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Spalam coastele si le punem intr-o oala la fiert. La  jumatatea prepararii dam oala deoparte. Curatam ceapa si cartofii , ii spalam  si taiem.  Punem ceapa si cartofii intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2010, 18:41
la maaaaaaaaasăăăăăăăăăăăăă
la 15.12.2010, 18:48
am venit cu furculitele si sa mananc,evident offfff ce-mi trebuie si mie vase de-astea
la 15.12.2010, 18:53
Diaaaaaaaaaa... mersi... te servesc şi-ţi dau cât vrei... acum juma' de oră am oprit focul la ea.... eh, strânge galbeni şi pune pe wish-list la şefu... sunt foaaaaaaaaarte frumose merg perfect pentru Crăciun şi pentru Paşte
la 15.12.2010, 18:56
ce bine aratăăăă ...
din păcate sunt sătulă ...am mâncat spaghete de post ...dar sunt sigură că tocăniţa ta este absolut delicioasă pe cum arată!!!!
la 15.12.2010, 18:57
ahhh şi frumoase vaseeee ..şi eu demult îmi doresc ...dar nu mă aude nimeni

Vezi toate comentariile (100)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking