Tocanita din piept de gaina cu ardei

Postat de anisoara in Pui
28 Mai 2010 | 59707 vizualizari
Tocanita din piept de gaina cu ardei

O mancarica care se prepara foarte repede si usor si mereu iti reuseste. Ca atare , nu voi scri o anumita cantitate de ingrediente, pentru ca se pot folosi la dorinta , in dependenta ce vei adauga mai multe carne sau ardei , va fi mai accentuat gustul mancarii .

Ingrediente

       

  • piept de gaina
  • ardei dulci proaspeti sau conservati
  • ceapa
  • ulei de masline
  • curry
  • piper negru macinat
  • sare
  • o lingura de pasta de rosii
  •  putin zahar
  •    

Mod de preparare

Se incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare pe o parte si alta timp de 4-5 minute , amestecand cu o lingura de lemn.

Se condimenteaza cu curry, sare, si piper macinat, se aduga pasta de rosii amestecata cu putin zahar , se prajeste inca 2-3 minute . Se adauga putina apa ca sa acopere carnea si fierbem pana ce carnea este fiarta.Daca e cazul si sosul scadea prea mult, mai adaugam cate putina apa.

Se serveste la masa cu mancaruri din cartofi, paste fainoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de gaina cu ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte. Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de...

Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de cristeena20

Cordon Bleu

Taiem pieptul de pui in jumate si apoi il desfacem intr-o foaie pe care o batem usor intre folie de plastiuc cu grija sa nu rupem. Ideea e sa iasa o felie subtire de carne. O condimentam cu sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2010, 00:29
foarte bun si aici 5 furcu
la 29.05.2010, 09:15
si de la mine, ca bine mai arata!
la 29.05.2010, 13:28
la 29.05.2010, 16:32
va multumesc din suflet pentru furculite si pt ca sunteti , eu va simt prezenta mereu.
la 29.05.2010, 19:38

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking