Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

Postat de Dya in Porc
28 Apr 2013 | 8776 vizualizari
Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

Sa mai zic ceva?

Ingrediente

  • 3 bucati de fleica
  • 1 kg cartofi
  • unt pentru piure
  • 2 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • optional: 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat
  • condimente: sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin

Mod de preparare

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos!

Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu sarea/delikatul, cu un praf de chili si o lingurita de tarhon. Optional putem adauga si 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat tocat. Rezultatul trebuie sa fie unul cremos si pufos.

Pentru sos taiem rosiile in cuburi, feliem usturoiul si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sucul de rosii si condimentele (sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin) si lasam sa fiarba la foc mic atat cat sa scada suficient.

Se serveste cald si cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Postat de cristeena20

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Preparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 10:11
Moaaa, ce avem aici!
la 28.04.2013, 10:15
la 28.04.2013, 10:40
Eu vreau bunatatea de tochitura fara cartofi
la 28.04.2013, 10:51
Dya, vii cu d'ástea aici...vrei sa ne omori de pofta
la 28.04.2013, 11:28
vin la masa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking