Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare

Postat de Julie in Porc
21 Iul 2010 | 39697 vizualizari
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare

 Descopera reteta traditionala de tochitura din organe de porc. Afla cum sa pregatesti un preparat autentic si savuros, perfect pentru mesele in familie.

Ingrediente

  • Ingrediente Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
  • rinichi
  • ficat
  • inima
  • pulpa de porc
  • sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
  • 4-5  linguri suc de rosii
  • 4-5  catei de usturoi
  • o ceapa
  • o jumatate cana cu vin rosu ,sec
  • o jumatate cana cu supa

Mod de preparare

Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare

Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.

Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.

Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

 Langa tochitura-  "... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa,
tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne,
 si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului
...."asa cum ne recomanda si Octavian  Stoica!

Si... de ce nu?  peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste Castraveti murati.

Incearca si reteta de Tocanita de pipote si inimi, o mancare foarte gustoasa sau reteta de Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Postat de eumimi

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit,...

Citeste continuarea

Gulas cu afumatura si cartofi

Postat de rocsi_1612

Gulas cu afumatura si cartofi

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2010, 11:11
Tare buna este,am venit si cu furculitele,poate capat si eu o portie.
la 21.07.2010, 13:22
la 21.07.2010, 14:34
cum sa ajung la o portie?super 5 furcu
la 21.07.2010, 18:54
o portie pentru Costel, va rog
la 21.07.2010, 18:56
si pt mine.....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking