Ton la grill cu pasta de unt

Postat de jurnalulanei in Ton
28 Oct 2010 | 8608 vizualizari
Ton la grill cu pasta de unt

Care poate deveni tocmai bun intr-o zi de dezlegare la peste din post,daca elimini untul,bineinteles! Reteta mea este pregatita cu cateva zile inaintea postului, motiv pentru care se regaseste pasta de unt. Nu stiu daca voua va place tonul la gratar,insa noua,da. Partea proasta este ca nu ni-l permitem asa de des cum ar trebui,tinand cont ca e dietetic, si nici nu e chiar asa de scump- 15 lei/ doua bucati [in forma de inima] de ton congelat. Oricum tonul si congelat si la conserva este singurul peste despre care pot spune, fara dubiu, ca imi place, altor tipuri de pesti la fac loc in farfurie doar pentru ca pestele ingrasa mai putin decat carnea de vita sau de pui.

Ingrediente

  • Ton,
  • unt,
  • ceapa verde ( chives),
  • piper,
  • sare,
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar.

Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in loc de ceapa, insa eu nu a am gasit cand am pregatit tonul)

Cam asta este!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la grill cu pasta de unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de ton

Postat de MotanLaOale

Chiftele de ton

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...

Citeste continuarea

Shaorma cu ton

Postat de caroline

Shaorma cu ton

Pregatim ingredientele:  Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 13:57
Ce-mi place asta!
la 28.10.2010, 14:15
yammy
la 28.10.2010, 14:24
mie-mi place pestele mai mult decat orice asa ca n-am niciun dubiu ca e excelent!
la 29.10.2010, 20:38
si eu as vrea sa imi placa mai mult pestele este foarte sanatos Acesta insa imi place la nebunie! va multumesc
la 01.03.2011, 09:51

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking