File de ton cu sos de mustar si orez picant

Postat de pansy1 in Ton
4 Mar 2010 | 7202 vizualizari
File de ton cu sos de mustar si orez picant

Ingrediente

  • -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
  • -400 ml apa,sau cine are fond de peste
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 Lg(lingura ) unt
  • -1 Lg faina
  • -150 g branza proaspata de vaci,grasa
  • -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
  • -sare,piper
  • -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
  • -patrunjel tocat
  • -1/4 lg zahar
  • -2 Lg vin alb dulce
  • ptr orez :
  • -4 cesti de orez fiert,rece
  • -1 ceapa mare,taiata solzisori
  • -ulei,sare,piper
  • -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
  • -1 lg sos de peste (optional)
  • -1 Lg pasta de ardei iute

Mod de preparare

-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici  orez picant.


Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi  serviti alaturi de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu sos de mustar si orez picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu sparanghel si ton

Postat de oanapl

Tarta cu sparanghel si ton

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Postat de rocsi_1612

Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Curatam ceapa si o tocam marunt. Desfacem conservele si le scurgem de ulei. Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume. Lasam sa scada...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2010, 08:34
unde este peste hop si eu...................foarte bun!
la 05.03.2010, 11:09
Cred ca e tare gustos, arata foarte bine!
la 07.03.2010, 21:39
Pansy am incercat reteta ta si tare mult mi-a placut gustul!
la 09.03.2010, 09:44
O bunatate,pai unde este peste sunt si eu prezenta,doar sunt fan peste.Felicitari.
la 08.04.2010, 13:19
ma bucur teo ca ai incercat-o si ti-a placut.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking