Ingrediente
- -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
- -400 ml apa,sau cine are fond de peste
- -zeama de la 1/2 lamaie
- -1 Lg(lingura ) unt
- -1 Lg faina
- -150 g branza proaspata de vaci,grasa
- -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
- -sare,piper
- -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
- -patrunjel tocat
- -1/4 lg zahar
- -2 Lg vin alb dulce
- ptr orez :
- -4 cesti de orez fiert,rece
- -1 ceapa mare,taiata solzisori
- -ulei,sare,piper
- -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
- -1 lg sos de peste (optional)
- -1 Lg pasta de ardei iute
Mod de preparare
-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici orez picant.
Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi serviti alaturi de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu sos de mustar si orez picant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|