File de ton cu sos de mustar si orez picant

Postat de pansy1 in Ton
4 Mar 2010 | 7213 vizualizari
File de ton cu sos de mustar si orez picant

Ingrediente

  • -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
  • -400 ml apa,sau cine are fond de peste
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 Lg(lingura ) unt
  • -1 Lg faina
  • -150 g branza proaspata de vaci,grasa
  • -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
  • -sare,piper
  • -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
  • -patrunjel tocat
  • -1/4 lg zahar
  • -2 Lg vin alb dulce
  • ptr orez :
  • -4 cesti de orez fiert,rece
  • -1 ceapa mare,taiata solzisori
  • -ulei,sare,piper
  • -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
  • -1 lg sos de peste (optional)
  • -1 Lg pasta de ardei iute

Mod de preparare

-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici  orez picant.


Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi  serviti alaturi de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu sos de mustar si orez picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Am dat sare pestelui, ca intre timp cat tai legumele, sa isi ia gustul de la ea. Taiem legumele, cubulete, feliute. In vasul de jena am pus un pic de ulei dupa care am asezat legumele taiate,...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2010, 08:34
unde este peste hop si eu...................foarte bun!
la 05.03.2010, 11:09
Cred ca e tare gustos, arata foarte bine!
la 07.03.2010, 21:39
Pansy am incercat reteta ta si tare mult mi-a placut gustul!
la 09.03.2010, 09:44
O bunatate,pai unde este peste sunt si eu prezenta,doar sunt fan peste.Felicitari.
la 08.04.2010, 13:19
ma bucur teo ca ai incercat-o si ti-a placut.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking