Cod cu orez rosu si sos verde

Postat de mihaelar63 in Peste
30 Apr 2010 | 17051 vizualizari
Cod  cu orez rosu si sos verde

ideea era sa am culorile distincte si sa pot face un sos verde care sa includa noua vedeta culinara : - leurda. Rezultatul peste cu crusta crocanta , garnitura extra si un sos de o prospetime extraordinara .

Ingrediente

  • 1 kg cod file
  • sare
  • zeama de lamaie
  • ghimbir ras
  • faina de malai
  • 100 ml ulei
  • pt orez:
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr orez rosu+ 100 gr orez alb
  • pt. sos :
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura codite ceapa verde
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie .

2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin .

3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei rosu taiat fideluta , adaugate spre sfarsitul fierberii orezului .

4. sosul il preparati  ,mixand cu blendarul toate ingredientele enumerate ptr aceasta  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu orez rosu si sos verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Postat de cristeena20

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper. Spalam legumele si le curatam....

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 17:42
nu am folosit niciodata orez rosu, nici nu am stiut de el dar acuma am vazut la tine ambalajul si voi cauta si eu..................cand este vorba de peste sunt prezenta..................
la 30.04.2010, 17:46
medi eu am luat din Auchan Targu-Mures totfelul de soiuri , inclusiv negru .Si nu era nici foarte scump cam 5 lei o cutie de 500 gr
la 30.04.2010, 17:51
Mihaelar si eu iau tot felul de orez ............integral ,salbatic.............dar d-asta nu am vazut...............avem si noi un Auchan dar este prea departe de mine...............ma voi uita totusi in Carrefour, metro,selgros pe unde merg eu la cumparaturi.Multam fain de informatie.Pup!
la 30.04.2010, 17:56
medi poate te ajuta , era ambalat in Bulgaria , eu stiu ca afara era destulde scump de aceea m-am uitat la informatiile de pe cutie .
la 30.04.2010, 18:15
multumesc de informatii,mihaelar.......cu siguranta il voi cauta pentru ca noua ne place orezul................

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking