Cod cu orez rosu si sos verde

Postat de mihaelar63 in Peste
30 Apr 2010 | 17048 vizualizari
Cod  cu orez rosu si sos verde

ideea era sa am culorile distincte si sa pot face un sos verde care sa includa noua vedeta culinara : - leurda. Rezultatul peste cu crusta crocanta , garnitura extra si un sos de o prospetime extraordinara .

Ingrediente

  • 1 kg cod file
  • sare
  • zeama de lamaie
  • ghimbir ras
  • faina de malai
  • 100 ml ulei
  • pt orez:
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr orez rosu+ 100 gr orez alb
  • pt. sos :
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura codite ceapa verde
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie .

2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin .

3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei rosu taiat fideluta , adaugate spre sfarsitul fierberii orezului .

4. sosul il preparati  ,mixand cu blendarul toate ingredientele enumerate ptr aceasta  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu orez rosu si sos verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Postat de Irina

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Ma uit cateodata in frigider si habar n-am ce sa mai gatesc...cunoasteti senzatia, nu? Aia am mai facut-o, de aia n-am pofta si totusi ce pui pe masa? Pentru situatii din astea e bine sa ai la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 17:42
nu am folosit niciodata orez rosu, nici nu am stiut de el dar acuma am vazut la tine ambalajul si voi cauta si eu..................cand este vorba de peste sunt prezenta..................
la 30.04.2010, 17:46
medi eu am luat din Auchan Targu-Mures totfelul de soiuri , inclusiv negru .Si nu era nici foarte scump cam 5 lei o cutie de 500 gr
la 30.04.2010, 17:51
Mihaelar si eu iau tot felul de orez ............integral ,salbatic.............dar d-asta nu am vazut...............avem si noi un Auchan dar este prea departe de mine...............ma voi uita totusi in Carrefour, metro,selgros pe unde merg eu la cumparaturi.Multam fain de informatie.Pup!
la 30.04.2010, 17:56
medi poate te ajuta , era ambalat in Bulgaria , eu stiu ca afara era destulde scump de aceea m-am uitat la informatiile de pe cutie .
la 30.04.2010, 18:15
multumesc de informatii,mihaelar.......cu siguranta il voi cauta pentru ca noua ne place orezul................

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking