Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie

Postat de Maria68 in Torturi
9 Ian 2012 | 4517 vizualizari
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie

Bine v-am gasit in noul an!!!! Sa aveti un An Nou plin de fericire!!!!!

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1 lingurita scortisoara 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 900-1 l de lapte
  • 4 linguri zahar
  • 450 g unt (dar eu am pus 350g margarina Unirea si 100g unt)
  • 200 g zahar
  • 200 g gem de coacaze(eu am folosit gem de afine)
  • 2 linguri rom,
  • putina cacao
  • 100 g ciocolata
  • Stelele de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • putin zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si scortisoara macinata. Se toarna intr-o forma (26 cm) unsa numai pe fund; se coace cca 35 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Blatul se taie apoi pe trei nivele.

Pentru stelele de ciocolata, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie si apoi se toarna pe o bucata de hartie de copt. Se niveleaza si se lasa sa se usuce.

Pentru crema, se dizolva mai intai praful de budinca in putin lapte. Se da in fiert restul de lapte cu 4 linguri de zahar. Se adauga compozitia de budinca si se da intr-un fiert. Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu, ca sa nu se formeze pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se bate untul cu restul de zahar, pana ce nu se mai simt cristalele. Se inglobeaza budinca, lingura cu lingura, in compozitia de unt.

Nivelul inferior de blat se insiropeaza cu o lingura de rom si se unge cu o jumatate din cantitatea de gem. Se aseaza deasupra o treime din cantitatea de crema, apoi al doilea nivel de blat, care se insiropeaza si el cu o lingura de rom. Se unge cu restul de jeleu, apoi se aseaza o alta treime de crema. Se acopera cu nivelul superior de blat si se preseaza putin. Se da la frigider 60 minute.

Restul de crema se pastreaza tot la frigider. Tortul se unge cu o treime din cantitea  de crema. Restul de crema se aseaza intr-un sprit. Tortul se pudreaza cu cacao. Se rade ciocolata si se presara pe marginea tortului.

Se plonjeaza o forma de stelute in apa fierbinte si se decupeaza stele din ciocolata racita. Formele mele fiind mai marisoare nu mi- au iesit stelute multe, plus ca mi s-au si rupt asa ca m-am multumit doar cu doua plus un clopotel. Se spriteaza pe tort rozete de crema si se aseaza stelutele si trebuiau jumatati de cirese, dar eu am folosit seminte de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort profiterol

Postat de Constelatialeu

Tort profiterol

Am pregatit gogosele si blatul cu o zi inainte. Gogosele choux: Intr-o craticioara punem apa cu sarea si punem pe foc, adaugam margarina maruntita si amestecam continuu pana se topeste...

Citeste continuarea

Tango cu cirese

Postat de simona72

Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2012, 20:12
Din 1000, iau si eu 2-3...
la 09.01.2012, 22:42
Si eu cateva!
la 09.01.2012, 22:56
la 09.01.2012, 22:57
bun
la 09.01.2012, 22:58
ce tort minunat

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking