Tort '23'

Postat de Retetegg in Torturi
22 Noi 2010 | 3703 vizualizari
Tort '23'

Tortul acesta este unul deosebit ... este tortul pe care l-am pregatit de ziua mea :). Tocmai de aceea l-am si numit Tort "23".

Ingrediente

  • un blat pentru tort
  • 500 gr frisca lichida
  • 500 gr visine congelate
  • 10-12 capsuni
  • zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 200 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Prima data m-am ocupat de sirop pe care l-am realizat din apa, cateva linguri zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de vanilie. L-am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi l-am pus deoparte sa se raceasca.

Frisca lichida am amestecat-o 5 minute cu mixerul pana a devenit consistenta.

Visinele congelate le-am pus intr-un bol si peste ele am adaugat zahar pudra. Le-am lasat in bol cu zaharul aproximativ 20 de minute.

Cand s-a racit siropul am inceput operatiunea "asamblare".

Am pus prima felie de blat pe un platou, am insiropat, am adaugat frisca si visine. La fel am procedat si cu felia a doua. Ultima felie de blat am insiropat-o, am intins uniform frisca deasupra si am acoperit cu frisca si marginile.

Am decorat cu visine, capsuni, frisca si am lasat tortul in frigider cam 3 ore pana cand l-am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort '23'" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de cafea

Postat de rhapsody

Tort cu crema de cafea

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul mixeaza si mixeaza...

Citeste continuarea

Tort festiv pentru Paste

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort festiv pentru Paste

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2010, 13:59
frumos tort si la multi ani
la 22.11.2010, 14:02
la multi ani!!! primim si noi o feliuta Rocsi,nu a-ndraznit sa ceara
la 22.11.2010, 14:05
la multi ani.vreau si eu o feliuta
la 22.11.2010, 14:47
Multumesc pt urari desi ziua mea nu a fost chiar de curand Desigur ca toata lumea e invitata sa serveasca o feliuta, doua, trei
la 22.11.2010, 14:52

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking