Ingrediente
- 2 cutii de amestec pt copt (chec)
- 300g margarina
- 120ml lapte
- 6 oua
- crema
- 1 plic praf pentru crema de tort(ciocolata)
- 1 plic praf pentru crema de tort(vanilie)
- 200g margarina
- 600 ml lapte
Mod de preparare
Se adauga amestecul pt copt, margarina, cele 6 oua si laptele intr-un vas cu ajutorul mixerului (sau telului) la cea mai joasa treapta, pana devine cremos, apoi se mixeaza la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza compozitia si se uniformizeaza. Se coace la 180°C, facem testul scobitorii cand e gata. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si ne apucam de creme.
Crema de ciocolata: se toarna 300 ml lapte intr-un vas, se pune praful pentru crema si se mixeaza pana devine cremos, se pune 100 g margarina si se mixeaza din nou.
Pentru crema de vanilie facem acelasi lucru ca pentru crema de ciocolata.
Pentru decor am pastrat un pic din crema de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|