Tort

Postat de gaby_d in Torturi
22 Iul 2010 | 6468 vizualizari
Tort

ce atatea denumiri?i-as fi zis "tort uratel" dar asta vedeti si voi:))))

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

Crema1

  • 400 gr unt
  • 40gr cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom
  • 200 gr zahar pudra

Crema2

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom
  • 100 gr zahar

Decor

  • frisca

Mod de preparare

Blatul:

Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.

Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.

Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 26, si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 min.

Crema 1

Untul topit partial il mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam apoi galbenusurile, mixand dupa fiecare, apoi cacaua si esenta de rom.

Crema 2

Mascarponele il mixam usor cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta. Omogenizam.

Siropul

Fierbem timp de aproximativ 10 minute apa cu zaharul si capuccino. Inchidem focul si adaugam esenta.

Asamblare

Blatul il taiem in trei  pe orizontala.

Pe primul blat ungem cu 1/2 din crema 1, dupa ce l-am insiropat, bineinteles, asezam al doilea blat,sirop, crema 2, apoi ultimul blat si restul de crema

Decoram cu frisca si cu ce mai avem prin dulapuri:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 16:38
arata foarte bine.....bv
la 22.07.2010, 16:40
Mie imi place!
la 22.07.2010, 16:41
Toate din dotare, un tort elegant si o prezentare rafinata ca si autoarea lui felicitarile mele tare mult imi place
la 22.07.2010, 16:46
Bai de ce uratel ce-are?Mie imi place tare mult!
la 22.07.2010, 16:47
Vreau si eu o feliuta te rog frumos

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking