Ingrediente
- blat maro
- 5 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao
- 7 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1/2 praf de copt
- esenta de rom
- blatul alb
- 5 oua
- coaja de lamaie
- 7 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1/2 praf de copt
- 150 g zahar
- crema ganache de ciocolata
- 200 g ciocolata amaruie
- 1 ciocolata cu lapte
- 500 ml frisca
- 50 g unt
- decor
- pasta de zahar
Mod de preparare
Se mixeaza albusurile cu zaharul bine, dupa care se adauga galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste albusuri. Adaugam si esenta si amestecam cu o lingura.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Pentru blatul alb procedam la fel.
Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele mici, untul si frisca. Punem pe foc pana se topeste, amestecam continuu. Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Restul de frisca o mixam foarte bine. Dupa ce s-a racit crema de ciocolata o mixam bine, dupa care o amestecam cu frisca mixata inainte.
Asamblare: pe o tava asezam blatul alb il insiropam, ungem crema si punem blatul maro, ungem blatul cu un pic de unt si decoram cu pasta de zahar.
Sectiune nu am mai apucat, dar va asigur ca iesit deliciosssss
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Amalia''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|