Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Postat de aziz in Torturi
17 Ian 2011 | 8434 vizualizari
Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Multumesc ,pentru urarile frumoase!!!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri apa
  •  CREMA:
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 gr zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  •   pt ornat
  • 150 gr zahar ars

Mod de preparare

pt blat :separam albusurile de galbenusuri.albusurie l-e batem spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam treptat in galbenusuri alternind cu cite o lingura de albus batut spuma. Punem amestecul intr-o forma de gugiluf ,unsa cu unt si tapetata cu faina. 160 grade -30 minute.

Crema: jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cealalta jumatate se amesteca cu budinca si amidonul. Zaharul se amesteca cu laptele cald. Incorporam budinca cu lapte rece si amidon in laptele fierbinte pina obtinem o crema ,amestecam continuu sa nu se prinda si se lasa la racorit. Untul sau margarina se mixeaza 5 minute apoi incorporam budinca rece si mixam incontinuare.

Cu aceasta crema vom umple tortuletul taiat in trei blaturi si vom orna. Zaharul ars se picura pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Picurii de caramel formati ii punem ca decor deasupra tortului. Eu pe unul din blaturi am pus felii de piersica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Desert tort de post

Postat de Constelatialeu

Desert tort de post

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 13:50
La multi ani multe bucurii si numai fericire
pot sa ma servesc si eu cu o feliuta de tort????
la 17.01.2011, 14:00
pai se poate......deja am spus ca e pt prietenii de pe Bucataras multumesc de urare
la 17.01.2011, 14:01
LA MULTI ANI !!!
la 17.01.2011, 14:17
multumesc Diana
la 17.01.2011, 14:18
Super bun!!! La multi ani!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking