Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Postat de aziz in Torturi
17 Ian 2011 | 8501 vizualizari
Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Multumesc ,pentru urarile frumoase!!!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri apa
  •  CREMA:
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 gr zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  •   pt ornat
  • 150 gr zahar ars

Mod de preparare

pt blat :separam albusurile de galbenusuri.albusurie l-e batem spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam treptat in galbenusuri alternind cu cite o lingura de albus batut spuma. Punem amestecul intr-o forma de gugiluf ,unsa cu unt si tapetata cu faina. 160 grade -30 minute.

Crema: jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cealalta jumatate se amesteca cu budinca si amidonul. Zaharul se amesteca cu laptele cald. Incorporam budinca cu lapte rece si amidon in laptele fierbinte pina obtinem o crema ,amestecam continuu sa nu se prinda si se lasa la racorit. Untul sau margarina se mixeaza 5 minute apoi incorporam budinca rece si mixam incontinuare.

Cu aceasta crema vom umple tortuletul taiat in trei blaturi si vom orna. Zaharul ars se picura pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Picurii de caramel formati ii punem ca decor deasupra tortului. Eu pe unul din blaturi am pus felii de piersica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort " Merci"

Postat de RuxyRux

Tort " Merci"

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata: Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata...

Citeste continuarea

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Postat de simona72

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 13:50
La multi ani multe bucurii si numai fericire
pot sa ma servesc si eu cu o feliuta de tort????
la 17.01.2011, 14:00
pai se poate......deja am spus ca e pt prietenii de pe Bucataras multumesc de urare
la 17.01.2011, 14:01
LA MULTI ANI !!!
la 17.01.2011, 14:17
multumesc Diana
la 17.01.2011, 14:18
Super bun!!! La multi ani!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking