Tort Amandina

Postat de alinutza1983 in Torturi
14 Feb 2011 | 4913 vizualizari
Tort Amandina

Desi sunt cam intarziata....

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 3 lg. apa,
  • 3 lg. ulei,
  • 2 lg cu varf de cacao,
  • 8 lg faina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg. cu varf de cappuccino de ciocolata,
  • esenta de rom.
  • Crema
  • 2 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 2 lg. cacao,
  • esenta de rom ( sau chiar rom)
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 200 ml smantana lichida (frisca lichida),
  • 50 g unt.  
  • eu nu am mai avut timp pentru a face astfel de glazura, asa ca am trisat cu un plic de glazura de la Dr. Oetker.

Mod de preparare

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul unei linguri de lemn, se amesteca usor, pana ce acestea se incorporeaza in albusuri; adaugam, putin cate putin, faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza amestecul.

2.Se toarna aluatul intr-o tava de ø 24-26 cm., unsa cu ulei si tapetata cu faina (in cazul in care tava nu are peretii detassabili, se decupeaza hartie de copt de acelasi diametru care se aseaza pe fundul tavii).

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca blatul.

Sirop

Se pun la fiert apa cu zaharul si cappuccino, intr-o oala, iar din momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute, la foc domol. Se opreste focul, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, cat inca este cald si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema:

Se bate spuma untul, se adauga zaharul pudra si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Se adauga galbenusurile, cacao si 3-4 picaturi de esenta de rom si se mai mixeaza pana devine un amestec omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 23:04
De mult am zis ca fac si eu si inca n-am apucat pana atunci servesc de la tine
la 14.02.2011, 23:07
ce minunatii ati mai facut fetelor nu-i bai daca ai intarziat,ale noastre s-au terminat si mancam de la tine
la 14.02.2011, 23:24
o bunatate
la 14.02.2011, 23:53
Eu sunt si mai intarziata arata delicios si as papa o felieeee
la 15.02.2011, 00:20

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking