Tort "An nou" 2011

Postat de cec in Torturi
1 Ian 2011 | 9250 vizualizari
Tort "An nou" 2011

De revelion am facut 2 torturi pt a ajunge la ~70 de persoane Reteta fiind aceeasi le pun pe amandoua aici impreunaUrarea de pe tort suna asa: De Anul Nou eu iti doresc Sa fii mai bun crestine Si sa traiesti ca si Isus, Iubind ca El, facand doar bine! De Anul Nou eu iti doresc Sa stai mai mult in fata Lui Genunchii tu sa ti-i apleci, Cand stai in fata Domnului!

Ingrediente

blat cacao

Ingredientele pentru o portie: (eu am facut 3 portii)

  • 2 oua,
  • sare,
  • 150 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 80g faina,
  • 80g amidon,
  • 6 linguri lapte gras,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 40g cacao 

blat chec economic

Ingredientele pentru o portie: (am facut 2 portii) 

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt

ingrediente creme

  • 3 cutii de mascarpone
  • 500g ciocolata amaruie
  • 1500g frisca
  • 80g zahar
  • visine

Mod de preparare

blat cacao
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

blat chec


- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:

- se mixeaza putin:

- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata

- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in tava si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

pt crema ganache am mixat frisca(800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

pt crema de mascarpone am frecat mascarponele cu zaharul apoi am amestecat cu frisca(700g) batuta si am omogenizat compozitia

Dupa ce am pregatit totul am montat torturile in felul urmator:
am pus blat chec jos, ganache, blat cacao,jumatate crema mascarpone, visine, apoi cealalta jumatate crema, blat cacao
Am lasat peste noapte, a doua zi am scos din forma si am ornat (binenteles ca am folosit pt ornare si ornamente pasta de zahar)
reteta pastei de zahar o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/14562/tort-multumire.html sau aici http://www.bucataras.ro/retete/14933/tort-mariposa-diplomat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "An nou" 2011" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Postat de Creatsa

Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Pentru foile de bezea cu nuca: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare. Peste bezea am adaugat faina si nuca...

Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de diana_k

Tort Dobos

Foile: Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam putin pana acestea se incorporeaza. Renuntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 09:13
Foarte frumos ! Imi place mult de tot ce ai...creat ! Felicitari si La multi ani cu sanatate !
la 02.01.2011, 09:45
superbe
La multi ani!!!
la 02.01.2011, 09:54
Splendid! La Multi ani Cec!
la 02.01.2011, 10:13
frumos tortulet , frumoase urari.... La multi ani!....
la 02.01.2011, 10:43
Minunat.
La multi ani!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking