Ingrediente
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 3 linguri zahar vanilat (pt. frisca)
- 2 cutii ananas in sirop (de cate 340 g)
- 3 plicuri gelatina
- 1/2 Kg smantana
- o cutie frisca HULALA pentru ornat
- piscoturi de sampanie (vreo 20 buc)
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un castronel cu apa . Aceasta compozitie (1) se pune pe foc pana se ingroasa. Se da apoi la rece.
Intr-un alt vas (de la mixer) se bat albusurile spuma, amestecandu-se apoi cu frisca (pregatita in prealabil din smantana si zahar vanilat) rezultand compozitia(2)
Se amesteca cele doua compozitii.
Intr-o cratita inox se pune un strat de folie alimentara (stropita cu apa)si se aseaza piscoturile lateral. Pe fundul cratitei se pune un strat de ananas , apoi se toarna 1/2 din compozite , iar un strat de fructe si a doua parte din compozitie. Se aseaza apoi piscoturile si se da la congelator pentru o ora. Se scoate apoi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se va orna cu frisca HULALA si diverse fructe colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|