Ingrediente
Pt.blat:
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 16 lg faina
- 1 praf de copt
- 1 lgt esenta rom
- 4-5 lg ulei
- 2 lg apa
Pt.crema:
- 250 ml lapte rece
- 50 ml smantana pt.frisca
- 1 plic crema pt.prajituri de cacao cu rom
- 3 kiwi
- sirop (apa+zahar+esenta rom)
Pt.decor:
- 300 ml smantana pt.frisca
- 2 lg zahar pudra
- 1 intaritor frisca
- kiwi
Mod de preparare
Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta si uleiul batand bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie amestecand usor. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. aproximativ 20-25 minute (test scobitoare).
Se pune smantana si laptele intr-un bol, se pune si praful de crema si se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza, se pune crema iar deasupra felii de kiwi. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si kiwi si am scris cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|