Tort aniversar 3 ani

Postat de Adinacarla in Torturi
14 Mar 2010 | 8761 vizualizari
Tort aniversar  3 ani

De mult tot imi doream un tort mai deosebit facut pentru fetita mea cea mare si acum l-am facut.

Ingrediente

Pentru blat
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri praf de budinca roz
Pentru Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca batuta
  • 4 lingurite rase de gelatina
  • o cescuta mica de cafea cu apa
  • 1 conserva compot de ananas
Pentru decor:
  • 1 poza comestibila
  • perlute dorative
  • 2-3 kiwi
 

Mod de preparare

Blat:

Am facut un blat din 9 oua, 9 linguri de zahar si in loc de faina am pus 9 linguri de praf de budinca roz.

 

Crema:

Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija.

Se adauga si ananasul din compot facut pireu.

Se da la frigider aproximativ o ora.

Montarea tortului

Blatu de tort se taie in trei parti egale.

kiwi se curata si se taie rondele.

Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aseaza pe peretii cratitei rondele de kiwi. Punem un strat de crema pe fundul cratitei apoi se aseaza o parte din blat si se siropeaza cu siropul din compotul de ananas. Se imparte crema in doua parti egale.  Apoi se pune a doua parte din blat, se insiropeaza bine si se pune crema, apoi se aseaza ultima parte din balt si se insiropeaza  bine.  Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.

Eu am tinut pana dimineata.

Dimineata am "rasturant"  tortul pe platou si am inceput decorarea.

Am umezit putin poza comestibila pe verso cu sirop din compot si am asezat-o pe tort. Peste am pus putina gelatina facuta alba.

Am decorat cu perlute decorative micute, albe si aurii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 3 ani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2010, 18:41
nu stiu de ce nu reusesc sa pun poze
la 14.03.2010, 18:44
ura am reusit sa pun pozele
la 14.03.2010, 21:45
La multi ani, sa-ti traiasca!
la 14.03.2010, 21:53
sa-ti traiasca,la multi ani
la 14.03.2010, 21:54
mama ce tort bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking