Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- un virf cutit sare
- 10 linguri ulei
- 4 linguri lapte caldut
- 6 linguri cafea calda
- Pt insiropat blatul:
- jeleu de fructe, in cazul meu de mure
- o cana de afine
- 250 gr frisca lichida
- Glazura
- 75 ciocolata menaj
- 2-3 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Pt blat: mixam albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, se adauga zaharul, galbenusurile si toate celelalte ingrediente ude, mixind dupa fiecare. La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Dupa ce le-am incorporat si pe aceastea le punem intr-o forma rotunda (24 cm), tapetata pe fund cu firtie de copt si marginile cu unt sau ulei si dam la cuptorul incalzit la 170 grade timp de 20 minute. Cind este gata mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa pt 5 minute.
Dupa ce s-a mai racit blatul, sa fie caldut, l-am taiat in doua si l-am uns cu jeleul incalzit. In cazul meu am avut jeleu gata facut numai a trebuit sa-l incalzesc.
Afinele au fost de la congelator, le-am scos mai devreme sa aiba timp sa se dezghete si dupa ce am pus jeleul peste blat am pus si un strat de afine.
Frisca am batut-o bine pina a devenit ferma si am indulcit-o cu 4 linguri de zahar.(daca doriti mai dulce puneti mai mult zahar) Frisca am pus-o peste fructe, apoi cealalata foaie de tort pe care am uns-o si pe aceasta cu feleu incalzit si l-am lasat la frigider 2 ore.
Ciocolata o topim pe baie de abur impreuna cu 3 linguri de frisca lichida pina se topeste ciocolata. Turnam ciocolata peste tort si lasam sa curga si peste margini, ornam dupa bunul plac si dam la frigider pina se intereste ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu afine, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|