Tort Bailey`s cu Mascarpone :)

Postat de cris2711 in Torturi
9 Ian 2011 | 11601 vizualizari
Tort Bailey`s cu Mascarpone :)

Inspiratia pentru Tortul Bailey`s o am de pe Chefkoch.de. Noua ne place foarte mult ,sper sa va placa si voua:)

Ingrediente

Pentru Blat:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 75 grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 80 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru Crema:

  • 300grame branza de vaci
  • 200 grame Mascarpone
  • 125 ml Lichior Bailey`s
  • 50grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 250 grame frisca

Pentru Ornament

  • 250 grame frisca
  • Cacao
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Prepararea Blatului:

Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si se face cu Mixerul.Se amesteca cu grija si faina,praful de copt.Se unge forma de tort cu Rama sau unt .Se pune aluatul in forma si se indreapta cat este posibil.In cuptorul incalzit ,anticipat ,la 150 grade,se introduce forma si se lasa cam 25 de minute.Cand este gata se scoate din cuptor dar se lasa in forma,pana se raceste.Cand s-a racit se taie pe jumatate,parte de sus se aseaza cu grija pe o farfurie.

Prepararea cremei:

Branza de vaci,Mascarpone,lichiorul Bailey`s se amesteca iar pe urma se adauga frisca batuta(eu o fac  proaspata) .Compozitia se intinde pe partea de jos a blatului cat mai proportional.Pe urma se pune ,cu mare atentie,partea de sus a blatului deasupra.Se pune la rece pentru circa 3 ore.

Prepararea ornamentului pentru tort:

Cu frisca batuta tare(250gr.) se orneaza  tortul iar pe urma se pune si cacao(optional) si se orneaza  frumos cu ciocolata rasa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bailey`s cu Mascarpone :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma. Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Tort sah super ciocolatos

Postat de Oana

Tort sah super ciocolatos

Blat: Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, zahar, praf de copt si bicarbonat). Se amesteca separat cafeaua cu iaurtul, uleiul si oul, apoi se toarna deasupra...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 19:58
excelent....vreau si eu ...mai ales ca-s prima...
la 09.01.2011, 20:00
Adriana dar te invit cu mare placere,a iesit bombastic.ori trimit porumbelul ori vii pe covorasul fermecat la mine
la 09.01.2011, 20:16
ce bun trebuie sa fie!!!!
la 09.01.2011, 20:18
Gaby iti daaaaaau,si pe urma facem concurs de motorete
la 09.01.2011, 20:21
siiii eeeeeeeeeu

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking