Ingrediente
- 10 oua
- 300g zahar
- 500 ml lapte
- 3 lg faina
- 1 lg cacao
- 50 ml esenta de rom
- 50 ml esenta de vanilie
- 150-200 g frisca
Mod de preparare
Intr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se pune la cuptor la 180C cca 30min, pana cand crema de zahar ars s-a intarit.
Intre timp, se prepara blatul: se bat 4 albusuri spuma, se adauga 50g zahar, iar cand s-a intarit se pun galbenusurile si esenta de rom. Faina amestecata in prealabil cu cacaoa se adauga in ploaie.
Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul ars obtinut si se mai introduce o data in cuptor cca 30min, pana cand blatul trece testul scobitorii :)
Dupa ce il scoatem din cuptor, tortul trebuie lasat la racit in forma, doar apoi se rastoarna pe o tava, pentru a permite zaharului caramelizat sa se traga in crema. Dupa ce s-a racit complet, se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Caramel"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|