Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

Postat de housy in Torturi
15 Feb 2011 | 5968 vizualizari
Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

tortul nostru festiv la trecerea intre ani 2010-2011

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar tos
  • - 1/2 l  lapte
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - jumate cana zahar.  
  • Pentru blat: 
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 cubulet margarina
  • - 1 plic praf de copt.  
  • Pentru ornat: 
  • -  o frisca lichida hulala 200 ml  

Mod de preparare

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar.

2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel tapetata.

3. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20 min, cat sa se coaca pe jumate.

4. Se face un blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, se adauga restul de  ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

5. Se scoate crema din cuptor, se toarna peste compozitia de blat si se da iar la cuptor pentru 30 min.

6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).

7. Se orneaza cu frisca si diverse ornamente....dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Postat de simona72

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Pentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...

Citeste continuarea

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2011, 21:21
la 15.02.2011, 21:27
fff bun cred ca l-am facut si eu de vreo 2 ori in viata mea oare de ce?ca- i simplu de facut
la 15.02.2011, 21:32
la 15.02.2011, 21:37
f bun
la 15.02.2011, 21:38
e fff dulce....dar buuuuuuuuuun...ms

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking