Tort Cremsnit

Postat de Constelatialeu in Torturi
1 Dec 2014 | 6753 vizualizari
Tort Cremsnit

E cam bun draga mea,daca nu ma crezi nu-i nici o paguba imi ramane mie mai mult.....si are si tricolor,ca sa fie in ton cu ziua de azi....La multi ani,tuturor !

Ingrediente

  • Foi
  • 2 bucati aluat foietaj a cate 400 g
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 70 g amidon
  • 600 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet finesse vanilie bourbon
  • un praf curcuma pentru culoare mai intensa
  • Frisca
  • 200 ml frisca hulala
  • 400 ml smatana dulce
  • 10 g zahar pudra

Mod de preparare

Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca.

Crema :

Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc cratita,am adaugat si finesse vanilia,am incorporat in crema si am dat crema sa se raceasca bine.Cand s-a racit am mixat cu mixerul cateva minute. Apoi adaugam jumatate din frica obtinuta.

Frisca :

Intr-un castron inalt am pus frisca hulala,smantana dulce si zaharul farin si le mixam pana obtinem o frisca tare.

Asamblare :

Asezam pe un platou prima foaie,intinem crema,sa fie nu ne zgarcim,apoi un strat  de frisca,peste asezam foaia a doua,crema frisca si la final ultima foaie,ornam cu crema si frisca,iar deasupra pudram cu putin zahar.Lasam cateva ore bune pana sa taiem din tort,ca sa aiba timp sa se inmoaie foile !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura-tort de toamna

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura-tort de toamna

Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Postat de Doinavar

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2014, 07:57
Nu pun la indoiala cuvantul tau"e cam bun",dar tare mi-ar fi placut sa-l gust
la 01.12.2014, 08:13
Bin tare la-i facut la ceas de sarbatoare:
la 01.12.2014, 08:20
la 01.12.2014, 08:24
Buni,pai urca-te in tren si hai la degustat,te asteptam cu drag
la 01.12.2014, 08:26
l-ai face fericit pe sotul meu eu i-am facut un ceai cu lamaie neindulcit )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking