Tort crocant cu mere

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
11 Mai 2014 | 2712 vizualizari
Tort crocant cu mere

Pe aeroportul Henri Coanda ( cautand sa termin banii romanesti pe care ii mai aveam) am cumparat numarul de octombrie 2007 al revistei "Ioana" si la sectiunea ispititoarele prajituri cu mere am descoperit cea mai aromata prajitura cu mere pe care am pragatit-o vreodata.Aroma speciala se datoreaza biscutilor Amaretti; combinatia migdale amare-mere-scortisoara este deosebita. Singura modificare pe care am facut-o a fost ca am marit cantitatea de scortisoara, deoarece asa ne place noua.

Ingrediente

  • 5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene, fiind mai fragede)
  • 25 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • 125 g faina
  • 50 g biscuiti Amaretto d’Italia
  • 75 g margarina moale, scoasa din timp de la frigider
  • 50 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/4 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Baza

Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat.

Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi. Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse. Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul. Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura marmorata cu visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2014, 23:08
super tarta
la 11.05.2014, 23:08
ce frumos e!
la 11.05.2014, 23:09
Ce bun trebuie sa fie
la 11.05.2014, 23:11
bun
la 12.05.2014, 00:21
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking