Tort cu bezea cruda

Postat de Brindusa in Torturi
6 Apr 2010 | 6591 vizualizari
Tort cu bezea cruda

Acest tort se face cu bezea necoapta, de aceea nu e recomandat copiilor mici si femeilor gravide.

Ingrediente

Blat
  • 3 oua, separate
  • 90 g zahar pudra
  • 30 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crema
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30 g cacao
  • 1/4 lingurita gelatina
  • arome
Bezeaua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar tos
Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de tort rotunda cu pereti detasabili (si o cratita e buna). Pune hartie de copt si unge-o cu unt.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace pana blatul e facut. Va rezulta un blat nu foarte inalt.

Crema:

Inmoaie gelatina in putina apa. La baia de aburi amesteca untul, zaharul, galbenusurile pana ce crema se intareste. Adauga cacaoa si omogenizeaza bine. Ia de pe foc si adauga gelatina si aromele. Omogenizeaza si lasa la racit. Cand s-a racit bine pune peste blat. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Bezeaua

Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa (vezi in poza, unde am bezeaua de la 6 albusuri). Intinde cu grija bezeaua peste crema, in strat gros. Da la rece 15 minute.

Glazura

Topeste ciocolata la baia de aburi, adauga smantana. Amesteca bine. Toarna peste bezea dupa ce s-a racit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea cruda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert musuroi de cartita

Postat de merisor67

Desert musuroi de cartita

Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 23:39
arata foarte bine,dar o sectiune ceva?felicitari
la 07.04.2010, 11:33
bun bun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking