Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Postat de Creatsa in Torturi
11 Sep 2014 | 45076 vizualizari
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Nu este cel mai frumos tort,nici nu am vrut sa il postez dar este incredibil de gustos si fin :)

Ingrediente

Foile de bezea cu nuca:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 120 g nuca macinata

Blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 380 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt moale (82% grasime)

Decor:

  • frisca
  • 100 g ciocolata+3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata tocata
  • stafide

Mod de preparare

Pentru foile de bezea cu nuca:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula.

Am impartit compozitia in doua.

Am tapetat o tava de tort (26 cm) cu hartie de copt si am copt foile de bezea timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu.

Le-am lasat la racit si am pregatit blatul de pandispan.

Albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare si zaharul.

Am adaugat galbenusurile,uleiul si faina amestecand usor cu o spatula .

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul intr-o tava (26 cm) cu hartie de copt timp de 20 de minute.

Cat timp s-a racit si blatul de pandispan am pregatit crema de vanilie.

Laptele l-am pus pe foc intr-o craticioara pana a ajuns la punctul de fierbere.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si praful de budinca.

Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire peste galbensuri.

Am pus amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura,din budinca racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Pe un platou am pus prima foaie de bezea.

Am adaugat 1/2 din crema de vanilie si am nivelat bine.

Peste crema am pus blatul de pandispan ,restul de crema de vanilie si am acoperit cu ultima foaie de bezea.

Am dat tortul la rece pana s-a intarit bine crema de vanilie.

Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu bucatele de ciocolata ,stafide si ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake Tiramisu reteta

Postat de mirela0911

Desert cheesecake Tiramisu reteta

Tiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert tort 2021

Postat de Constelatialeu

Desert tort 2021

Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2014, 14:29
un deliciu
la 11.09.2014, 14:47
Ce bine arata
la 11.09.2014, 14:48
la 11.09.2014, 15:03
N-o fi el cel mai rumos,cum ai zis tu,dar e cel mai gustos!
la 11.09.2014, 15:03
frumos

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking