Tort in straturi cu mijloc de bezea

Postat de palpabil in Torturi
7 Mai 2013 | 5627 vizualizari
Tort in straturi cu mijloc de bezea

O reteta de tort foarte bun pe care l-as face de fiecare data cand as avea ocazia si probabil ca as manca jumate singur :) Poate o sa vi se para cam complicata reteta dar nu e! Dupa parerea mea dificultatea ar fi MEDIE!

Ingrediente

FOAIA NR.1

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

FOAIA NR.2

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao

FOAIA DE BEZEA

  • 14 albusuri
  • 24 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de faina
  • 400 gr nuca prajita si macinata
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • sare

CREMA 1

  • 1 galbenusuri
  • 40 gr zahar
  • 85 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 45 gr unt
  • 2 banane
  • crema de la 1,5 pliculet de vanilie (EU AM FOLOSIT D`OTKER)

CREMA 2

  • crema de la 1,5 pliculet de cacao

PENTRU ORNAT - frisca si ananas

Mod de preparare

Pentru prima foaie mixam bine albusurile cu zaharul pana formam o compozitie albicioasa apoi incorporam faina. Aluatul obtinut il turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara de marimea unui caiet studentesc) si bagam la cuptor 15 - 20 de minute la foc potrivit. Cand blatul (foaia) este copt (verificam cu scobitoarea) il scoatem din cuptor; se lasa la racit dupa care indepartam foaia.

Pentru a doua foaie mixam bine albusurile cu zaharul pana formam o compozitie albicioasa. Faina o amestecam cu cacaua si o incorporam in compozitia formata din oua. Aluatul obtinut il turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (aceiasi in care am copt primul blat sa una cu fix aceleasi dimensiuni ca si prima) si bagam la cuptor 15 - 20 de minute la foc potrivit. Cand blatul (foaia) este copt (verificam cu scobitoarea) il scoatem din cuptor; se lasa la racit dupa care indepartam foaia.

Pentru foaia de bezea mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana zaharul se topeste complet. Faina o amestecam cu nuca prajita si macinata (nuca o puteti pune intr-o pungulita, care o bagati intr-un prosop si bateti cu un facalet... asa vom pisa nuca) si o incorporam in albusuri. Adaugam esenta de vanilie si amestecam bine. Punem compozitia in tava (aceiasi) tapetata cu hartie de copt si o coacem la foc mic pana se rumeneste deasupre. (pentru a iesi bine bezeaua, trebuie coapta la 100*C cu usa cuptorului deschisa pe jumatate sau cu ventilatia pornita). Scoatem foaia de bezea si o lasam pana se raceste complet (nu o fortati ca altfel ar putea crapa) iar apoi indepartam cu grija foaia de copt.

Pentru crema unu mixam galbenusurile cu zaharul pana formam o compozitie albicioasa. 50 ml de lapte ii punem la incalzit, iar in ceilalti 35 ml de lapte rece ramas adaugam amidonul si il punem peste laptele cald. Aceasta compozitie o adaugam in fir subtire peste galbenusuri.

Punem compozitia la foc mic ( in oala cu fund dublu sau pe abur) si amestecam pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, dam oala de pe foc si o acoperim cu folie atingand suprafata budincii (pentru a nu face pojghita) si se lasa la racit.

Untul il mixam la temperatura camerei pana devine spumos apoi il adaugam peste budinca racita. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, apoi adaugam esenta de vanilie si bananele maruntite cu ajutorul unei furculite (ca la piure).
Ne rezulta un fel de budinca de banane.

Facem crema de vanilie din pliculet conform instrunctiunilor de pe ambalaj si incorporam budinca de banane.

Pentru a 2-a crema (cea de cacao) folosim 1,5 pliculete creme de cacao conform instrunctiunilor de pe ambalaj!

Acum urmeaza partea mult asteptata.

Asamblarea tortului.Punem pe un platou dreptunghiular primul blat cel de cacao (il puteti insiropa dupa preferinta). Peste el adaugam crema de vanilie cu budinca de banane, peste crema punem bezeaua, peste bezea punem crema de cacao, iar peste crema de cacao adaugam blatul "alb" (il puteti insiropa)...

Pe deasupra puteti orna cu ce vreti. Eu am ornat in mare graba cu frisca si ananas (gustul a fost extraordinar).

 

                                                                  POFTA BUNA :* :* :*

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in straturi cu mijloc de bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Timea

Postat de timea

Desert tort Timea

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...

Citeste continuarea

Desert tort Bradul de Craciun

Postat de RODIMUR

Desert tort Bradul de Craciun

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 22:46
vai, ce bine arata!vad ca nu aveti pe nimeni la masa,asa ca am loc sa ma asez!
la 08.05.2013, 08:20
SIGUR Puteti lua un loc
la 08.05.2013, 08:20
la 08.05.2013, 08:31
la 08.05.2013, 12:29

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking