Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Postat de Creatsa in Torturi
11 Sep 2014 | 45110 vizualizari
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Nu este cel mai frumos tort,nici nu am vrut sa il postez dar este incredibil de gustos si fin :)

Ingrediente

Foile de bezea cu nuca:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 120 g nuca macinata

Blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 380 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt moale (82% grasime)

Decor:

  • frisca
  • 100 g ciocolata+3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata tocata
  • stafide

Mod de preparare

Pentru foile de bezea cu nuca:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula.

Am impartit compozitia in doua.

Am tapetat o tava de tort (26 cm) cu hartie de copt si am copt foile de bezea timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu.

Le-am lasat la racit si am pregatit blatul de pandispan.

Albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare si zaharul.

Am adaugat galbenusurile,uleiul si faina amestecand usor cu o spatula .

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul intr-o tava (26 cm) cu hartie de copt timp de 20 de minute.

Cat timp s-a racit si blatul de pandispan am pregatit crema de vanilie.

Laptele l-am pus pe foc intr-o craticioara pana a ajuns la punctul de fierbere.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si praful de budinca.

Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire peste galbensuri.

Am pus amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura,din budinca racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Pe un platou am pus prima foaie de bezea.

Am adaugat 1/2 din crema de vanilie si am nivelat bine.

Peste crema am pus blatul de pandispan ,restul de crema de vanilie si am acoperit cu ultima foaie de bezea.

Am dat tortul la rece pana s-a intarit bine crema de vanilie.

Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu bucatele de ciocolata ,stafide si ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti, de post

Postat de merisor67

Tort de biscuiti, de post

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2014, 14:29
un deliciu
la 11.09.2014, 14:47
Ce bine arata
la 11.09.2014, 14:48
la 11.09.2014, 15:03
N-o fi el cel mai rumos,cum ai zis tu,dar e cel mai gustos!
la 11.09.2014, 15:03
frumos

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking