Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Postat de miha in Torturi
22 Mai 2009 | 24556 vizualizari
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Este delicios

Ingrediente

  • Pentru 1 blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom

Mod de preparare

Blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.


Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se fac 2 blaturi.

Mousse ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de andaoana

Tort cu ciocolata si mascarpone

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat...

Citeste continuarea

Desert tort Maria

Postat de Constelatialeu

Desert tort Maria

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2009, 18:29
De ceeee? De ce toate torturile sunt cu ciocolataaaa? De ceeeee??





ca sa-mi faci mie pofta...sigur
la 22.05.2009, 22:25
la 14.06.2009, 19:38
Mie imi plac foarte mult prajiturile insiropate. La tortul tau nu scrie ca l-ai insiropat, dar oricum arata foarte bine si cred ca este si gustos. Felicitari!
la 14.06.2009, 22:54
Tradaro,multumesc! Nu l-am insiropat,asa este! Blatul este foarte pufos si am considerat ca nu mai este nevoie.Dar daca tie iti plac blaturile insiropate,o poti face fara probleme.
la 04.12.2009, 17:49
a esit foarte ok supebuna mia esit felicitari acu sieu stiu sa pregatesc torturiiiiiiii

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking