Ingrediente
- Pentru 1 blat:
- 4 oua
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
- 1 ciocolata amaruie
- 200ml frisca lichida
- 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
- Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
- 1 ciocolata alba
- 200ml frisca lichida
- 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
- Pentru glazura:
- 1 ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 50 ml frisca
- 1 lingura coniac/lichior/rom
Mod de preparare
Blaturi:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.
Mousse ciocolata amaruie:
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Mousse ciocolata alba:
Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.
Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|