Tort cu budinca de vanilie

Postat de antici_gabytza in Torturi
22 Ian 2013 | 4304 vizualizari
Tort cu budinca de vanilie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1.2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom

crema

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul-mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Amestecam crema de galbenusuri cu faina dupa care incorporam spuma de albusuri cu miscari usoare.Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Plicul de budinca il mestecam cu 4 linguri zahar si un pic de lapte restul il punem la fiert.Cand fierbe adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa,Oprim focul si adaugam untul, amestecam pana se dizolva si lasam la racit un pic.

Blatul de tort il taiem in doua,asezam prima foaie si o insiropam(eu am insiropat-o cu compot de visine)adaugam un strat de visine din compot(optional)si deasupra budinca de vanilie.Dam la frigider pana se raceste complet si adaugam foaia de tort si decoram dupa plac.Eu am decorat cu pasta de zahar ramasa de la alt tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Jaffa

Postat de mirela0911

Desert tort Jaffa

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 17:58
ai uitat sa pui poza?
la 22.01.2013, 18:04
minunat,ce pofta mi-ai facut!
la 22.01.2013, 18:05
gata andreea am pus,cu o mana legan bebele cu o mana umblu pe calc
la 22.01.2013, 18:05
acum apare.ce super este...BRAVO...
la 22.01.2013, 18:10
ms andreea

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking