Tort cu cafea

Postat de postavaru in Torturi
16 Ian 2011 | 8472 vizualizari
Tort cu cafea

Partea a doua din seria "tort de Sf. Ion" Asta pentru ca imi iubesc sotul atat de mult incat il serbez 7 zile inainte si 7 zile dupa. Asta ar fi varianta oficiala :). Si varianta neoficiala: o parte din musafiri au fost bolnavi saptamana trecuta, asa ca au venit ieri. Inspiratia pentru tort este Miha :)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g lapte praf
  • 3 linguri cafea solubila
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea solubila

Decor:

  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • arahide imbracate in ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea.

Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor.

Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in compozitia de oua.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul in tava de 26 cmm, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la 180 de gradew pentru 35-40 de minute. Se testeaza cu scobitoare.

Dupa ce s-a copt scoatem blatul in tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin vrema. Adaugam apoi laptele praf si la final cafeaua dizolvata in o cescuta cu apa.

Punem amestecul la bain marie pana se ingroasa.

Cand crema de galbenusuri a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata 5 minute in cateva linguri de apa. Amestecam pana se dizolva. Lasam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de cafea rece. Amestecam pana se omogenizeaza.

Siropul:

Punem la fiert apa cu zaharul 5 minute. Dupa ce a fiert adaugam lingura de cafea si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Asamblarea:

Taiem blatul in trei pe orizontala.

Punem un blat pe platou iar in jurul lui montam inelul de la tava. Insiropam blatul. Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si punem al doilea blat insiropat. Intindem restul de crema si acoperim cu ultimul blat insiropat.

Acoperim si dam la frigider peste noapte.

A doua zi batem frisca si imbracam tortul in frisca. Am tinut cateva linguri pentru a face niste moate.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si omogenizam. Lasam putin sa se raceasca apoi punem in posh si trasam linii pe tort.

Mai daugam cateva moate de frisca si arahide imbracate in ciocolata.

Va garantez ca este o bunatate, foarte fin si cu un gust placut de cafea.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 14:48
Da' ce-mi place!!!!
la 16.01.2011, 14:55
Mai ales introducerea
la 16.01.2011, 15:00
Gaby este special pentru iubitorii de cafea
la 16.01.2011, 15:02
E perfect Ancuto pot sa vin si io saptamana viitoare musafir?
la 16.01.2011, 15:02
Tot de la Miha mey?
Ma flatezi draga mea. Multam de incredere.
Ti-a iesit foarte fain!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking