Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone

Postat de diaconta in Torturi
2 Ian 2014 | 9403 vizualizari
Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone

Tortul acesta,care poate fi şi prăjitură este o idee bună dacă doriţi ceva energizant dar care să nu fie prea dulce.Nu ştiu dacă voi reuşi să vă aduc şi secţiunea dar nu e nimic spectaculos în interiorul său.Nu am avut prea multă inspiraţie de data aceasta.

Ingrediente

  • Petru blat:
  • 250 gunt
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • O lingura cafea macinata(sau 2 linguri cafea instant/ness)
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • O lingura lichior de ciocolata
  • Ghimbir proaspat razuit
  • 100 g alune nesarate
  • Sare
  • Pentru crema cu piure de castane:
  • 250 g piure de castane
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • Afine
  • Pentru crema de cafea/brandy:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema cu gust de cafea/brandy de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 70% cacao
  • 1 lingura ulei
  • Pentru decor:
  • Bombonele de ciocolata si sidefate

Mod de preparare

Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu.

Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua macinata,laptele.

Le-am lasat pâna ce s-a topit untul si s-au omogenizat toate ingredientele.

Am adaugat ghimbirul razuit si lichiorul de ciocolata,am lasat sa se raceasca.

Am separat galbenusurile de albusuri la cele 5 oua.

Cand amestecul ciocolatos s-a racit,am încorporat pe rand galbenusurile,ajutându-ma de un tel.Am pus si smantana.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste compozitia obtinuta,apoi am pus si alunele.

La final am batut spuma tare albusurile si le-am încorporat usor si pe ele în amestec.

Am pus compozitia în forma tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade cam 45 de minute.

Cum am spus,ar fi trebuit sa stea cam 30 de minute doar.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor dupa ce s-a copt,apoi l-am taiat,obtinând 3 blaturi.

Pentru crema cu piure de castane,am mixat crema mascarpone,am adaugat piureul de castane si frisca batuta.

Pentru crema de cafea,am mixat frisca cu crema(praful) la rece de la Dr.Oetker.

Nu e nevoie de zahar,frisca fiind dulce.

Am pus peste blat un strat de crema cu piure de castane si deasupra afine,am asezat al doilea blat si iarasi crema si afine.

Peste cel de-al treilea blat am pus glazura de ciocolata ,care am obtinut-o topind ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei.

Am ornat cu crema de de cafea si am pus bombonele.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Postat de merisor67

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara. Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 21:51
trebuie sa fac si eu unul cu cafea
la 02.01.2014, 21:52
Ce imi plac mie deserturile cu cafea
la 02.01.2014, 21:55
ce bunatate...eu am facut candva niste briose cu combinatia asta
la 02.01.2014, 21:59
wow!
la 02.01.2014, 22:01
E cafegios,daca mananc o felie dorm 24 de ore...

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking